Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vámpírnaplók-könyvek

The Vampire Diaries-Vampírnaplók

Vámpírnaplók 1. Ébredés


819118_4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leírás:
Elena: az üdvöske. A királylány, aki minden fiút megkaphat, akit akar. Stefin: komoly és rejtélyes. Szemlátomást az egyedüli, aki ellen tud állni Elenának, még ha próbálja is védelmezni saját múltjának kísértő retteneteitől. Damon: szexi és veszélyes. Hajtja a bosszúvágy Stefan ellen, aki elárulta. Elszántan próbálja megszerezni Elenát, és gyilkolni is hajlandó érte. Két vámpírfivér története a gyönyörű lánnyal, aki nem tud választani közülük.

 Bővebben:

Az első könyvben megismerhetjük Elena Gilbertet, aki a virginiai Fell's Church városában él, valamint Elena régi barátait - Bonniet, Meredithet, Mattet és végül Carolinet, aki jelenleg egyféle ellenségnek tekinthető. Ahogy megkezdődik a tanév, a középiskolás lány randizgatni kezd a suli új, feltűnően jóképű diákjával, Stefan Salvatore-ral és lassacskán rájön a fiú nagy titkára: Stefan évszázadok óta vámpír. Stefan és Elena egymásba szeretnek, bár mindeközben furcsa és megmagyarázhatatlan támadások történnek a városban, ráadásul mindben van valami, ami Elenához köthető. A könyv végén kiderül, hogy a dolgok mögött valószínűleg Stefan bátyja, Damon áll. Még a reneszánsz kori Olaszországban élt a két Salvatore testvér, amikor ugyanabba a lányba, a gyönyörű Katherine-be szerettek bele, akiről később kiderült, hogy vámpír volt. A testvérek végül megölték egymást a szerelmük miatt, majd vámpírként ébredtek fel. A könyv végén Elena Damon után kutat, mert úgy gondolja, hogy ő áll Stefan hirtelen és furcsa eltűnése mögött, valamint ő a felelős a korábbi halálos vagy csupán ijesztő támadásokért is.

Olvass bele: Itt

Vagy töltsd le: Itt

 

Vámpírnaplók 2. Küzdelem

819116_4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leírás:

Damon: elhatározta, hogy megszerzi Elenát. Saját testvére életére tör, hogy az övé legyen a lány. Stefan: elkeseredetten vágyik a hatalomra, hogy elpusztítsa Damont és megvédje Elenát. Kénytelen engedni vérszomjának. Elena: a lány, aki bárkit választhatna, egy szerelmi háromszög kellős közepén találja magát... és megtörténhet a tragédia! Kövesd a Vámpírnaplók titkát, ne maradj le az egyre drámaibb fordulatokról. Küzdelem után árad a Harag.

 Bővebben:

A második könyv az Awakening végének folytatásával indul - ahogy Elena Damon után kutat, ahogy Damon Elena figyelmét akarja felkelteni maga felé és ahogy Stefan azért harcol, hogy életben maradhasson. Hogy Elena megtalálja Stefant, annak ellenére is szembenéz Damonnal a temetőben, hogy tudja, milyen veszélyes is lehet ez a dolog. Damon azt állítja, hogy megölte Stefant, de Bonnie egyik látomása után Elena és a barátai még életben találják Stefant, bár igaz, hogy halál közeli állapotban. Miután biztonságos helyre viszik Stefant, Elena titokban a saját véréből ad neki, megmentve ezzel az életét. Elena Damonnal is vért cserél egy megállapodás miatt, amit persze eltitkol Stefan elől. Egyik este míg Elena Stefanra vér, olyan érzése támad, mintha egy vihar közeledne és azzal próbál elmenekülni, hogy átkel a folyó feletti hídon, de az autója a folyóba zuhan és Elena megfullad. A könyv azzal végződik, hogy Elena vámpír lesz, mivel a halála előtt elég vért cserélt a Salvatore testvérekkel, hogy átváltozzon.

Töltsd le :Itt

 

Vámpírnaplók 3.  Tombolás

819114_4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leírás:

A tévében is bombasiker! Elena: átváltozott, az iskola üdvöskéje azzá vált, amitől egykor rettegett, és amire egyben vágyott is. Stefan: pokoli kínokat élt át Elena elvesztése miatt, és elhatározta, hogy egyszer s mindenkorra leszámol a bátyjával, Damonnel - kerüljön bármibe. De lassan kezd ráébredni, hogy talán nem a testvére az egyetlen és a legfőbb ellensége. Damon: végre megkaparintotta Elenát. De megkeseríti-e a győzelmét az öccse iránt táplált bosszúszomj? Vagy sikerül szövetséget kötniük egy utolsó, nagy csata erejéig? Mindez kiderül a Vámpírnaplók harmadik kötetéből, ami a két vámpírtestvérről és a közöttük örlődő lányról szól. Tombolást sötét szövetség követ. És még nincs vége...

 Bővebben:

A harmadik könyv Elena vámpírlétéről, valamit a testvérek iránt érzett szerelméről szól. Stefan holtan talál rá Elenára és azt hiszi, Damon miatt fekszik most holtan. A két Salvatore testvér harcol, amikor Elena felébred, majd rátámad Stefanra, mert úgy látja, hogy fenyegetést jelent az ő alkotójának, Damonnak (az ő véréből több volt Elenában, ezért látja benne az alkotót), míg végül a testvérek is abbahagyják a harcot. Stefannak összetörik a szíve, mert azt hiszi, hogy azzal, hogy Elena Damont választotta, őt szereti jobban. Miután Elena először táplálkozott, Damon Alaric Saltzman padlásán bujtatja el. Miután kipihente magát, Elena úgy dönt, hogy kimegy az erdőbe, de végül a templomnál lyukad ki, ahol éppen egy megemlékezés folyik. Úgy dönt, hogy a padláson várja meg Damont, hogy érte jöjjön, de míg vár, kezd derengeni neki néhány dolog. A templomban látja a családját, a barátait és mindenki róla beszél - róla emlékeznek meg, ez az ő temetése. Végül Stefan még Damon előtt megérkezik a templomhoz és Elena rájön, hogy őt jobban szereti, mint Damont. Amikor Damon is megérkezik a két fiú megint civakodni kezd, de megzavarja őket az, hogy néhány kutya rátámad a templom mellett a városlakókra. Együtt arra a következtetésre jutnak, hogy ugyanaz az erő kényszerítette Elena kocsiját a folyóba, ami a kutyákat is támadásra bírta. Végül kiderül, hogy igazuk lett, hogy minden korábbi támadás Elena ellen irányult, valaki az ő halálát akarta - Katherine. A halottnak hitt Katherine dühös lett, hogy a Salvatorok beleszerettek Elenába. Úgy gondolta, hogy most, hogy már nem szerelmesek belé, csapdába ejti őket, megkínozza majd megöli őket. De Elena kiszabadul és magával rántja Elenát a napfénybe, ami végleg végez Katherine-nel. Viszont Elenát is érte a fény és amikor Stefan behúzta őt az árnyékba, már késő volt - Elena túl sokáig volt a napon. Mielőtt még meghal, megígérteti Stefannal és Damonnal, hogy vigyáznak egymásra.

 

Vámpírnaplók 4. - A sötét szövetség

 

dariiidiad.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leírás:

A negyedik könyvet Bonnie szemszögéből olvashatjuk. Hat hónappal Elena halála után kezdődik, amikor Bonnie Elenéról álmodik. Meredith születésnapján összeülnek a barátnők - Meredith, Bonnie, Caroline, Vickie és Sue - és megpróbálnak kapcsolatba lépni Elenával egy ábécés tábla segítségével. Elena figyelmezteti őket, hogy a városban még mindig van egy gonosz, aki mindannyiukra veszélyt jelent. Azt mondja, hogy hívniuk kell valakit, de mielőtt végigmondhatná valami - valószínűleg a Gonosz - megzavarja. Az utolsó amit mond a lányoknak, hogy fussanak, de mielőtt kijuthatnának a házból, Sue leesik a második emeleti erkélyről és meghal, Vickie pedig megzavarodik. Elena utasítása szerint Bonnie, Meredith és Matt visszahívják Stefant és Damont Olaszországból. Ahogy nyomozni kezdenek, szörnyűségek sorozata veszi kezdetét a városban. Rájönnek, hogy az egyik évfolyamtársuk, Tyler valójában egy vérfarkas, aki Katherine erős alkotójával, Klaus-szal szövetkezett. Klaus megöli Vickiet is, annak ellenére, hogy Stefanék megpróbálják megvédeni. A végső leszámolásban a Salvatore testvérek Klaus ellen harcolnak, míg Bonnie, Meredith és Matt megpróbálnak Tylerrel szemben fellépni. Miután Stefan és Damon is súlyosan megsérültek, Bonnie Elena szellemétől kér segítséget és Elena egy sereg szellemet gyűjt össze, akiknek a segítségével sikerül elpusztítaniuk Klaust. Most már Elena készen áll, hogy elhagyja ezt a világot és Stefant örökre, de mégis visszatér hozzá úgy, hogy sápadt, gyenge, ember és végső soron életben. Ő és Stefan felajánlják Damonnak, hogy maradjon velük, mint barát, de ő visszautasítja, mondván hogy ő az árnyékhoz tartozik és hosszabb időre eltűnik az életükből.